zaterdag 14 mei 2011

Summerfeet


Het is weer zomer en we trekken massaal weer slippers aan! Maar in die slippers willen we natuurlijk wel mooi verzorgde voeten hebben zitten, in dit artikel laat ik zien hoe ik dat doe.
Voor deze voetenspa gebruik ik:

  • Een voetmassage bad met warm water, een teiltje waar je voeten in kunnen voldoet natuurlijk ook prima. Ik heb bij mijn voeten bad ik het water ook nog gebruik gemaakt van botanics luxurious bath elixir.
  • Een scrub handschoen of een scrub crème. Scrub crème speciaal voor de voeten is er natuurlijk ook deze bevat hardere scrub deeltjes vanwege het eelt op de voeten maar als je dat niet in huis hebt voldoet een gewone lichaamsscrub ook. Ook kan je voor het verwijderen van eelt gebruik maken van een puimsteen of een eeltrasp. Maar een puimsteen en een eeltrasp zijn hardnekkiger dan een scrub en halen dus meer eelt weg, pas dus op dat je niet te veel eelt weg haalt want eelt heb je nodig.
  • Een voetencrème of een bodybutter/lotion. Het nadeel van een gewone lichaams bodybutter/lotion is dat deze minder snel intrekt en daarmee je voeten lang glad houd en je dus niet kunt lopen (hoog uitglijdingsgevaar)
  • Nagellak
  • Tenen sprijder
  • Nagelvijl
Je begint met het nemen van een voetenabad, ik heb een voetmassage bad in bezit maar een teiltje voel doet prima. Ik vind het prettig om iets aan mijn bad toe te voegen zoals een bruistablet of een olie. Ik heb deze keer de botanics luxurious bath elixir toegevoegd het nadeel hier van was wel dat het flink ging schuimen toen ik het bad aanzette...

Daarna is het tijd om te scrubben en eventueel overtollig eelt weg te halen. Aangezien ik bijna geen last heb van kloven of overtollig eelt hoef ik geen eeltrasp of puimsteen te gebruiken. Maar scrubben is natuurlijk wel nodig. De huid is continu bezig met zich zelf vernieuwen en daarbij komen dode huidcellen vrij door te scrubben help je het lichaam een handje door de oude huidcellen weg te halen. Daarbij komt kijken dat het goed is voor de doorbloeding van het lichaam. Bij het scrubben is het, het best om ronddraaiende bewegingen te scrubben. Doe dit niet te hard, je wilt je huid niet beschadigen maar helpen. En ook zeker met de eeltrasp en de puimsteen kan je de huid beschadigen door te ruw, te hard, en te lang bezig te zijn met eelt verwijderen. Eelt op je voeten heb je nodig dus doe er voorzichtig mee. Na het scrubben moeten de nog natte voeten worden gedroogd, hierbij moet opgelet worden dat er ook goed tussen de tenen wordt gedroogd. Dit word nog wel is vergeten en kan een schimmel infectie veroorzaken.

Na het scrubben is het tijd om te smeren, je hele lichaam heeft af en toe een extra duwtje in de rug nodig met een beetje extra hydratatie. Zo ook je voeten. Je hebt voor je voeten speciale crèmes maar je kan ook gebruik maken van een gewone bodylotion of bodybutter, deze trekken dan wel meer snel in omdat de huid bij de voeten dikker is dan bij de rest van het lichaam. 
En voor de finishing touch moeten de nagels niet achterwegen blijven. De teennagels kun je net zo als de vingernagels het beste vijlen, omdat een nagelschaar of een nagelknipper de nagellagen met het knippen vocht verliezen omdat ze met veel kracht tegen elkaar worden gedrukt hierdoor ontstaan brose nagels. Zorg er ook voor dat de teennagels niet te rond worden gevijld hierdoor kunnen de teennagels in de huid groeien. Ook de nagelriemen moeten aandacht smeer ze in met een verzorgende nagelolie en druk ze voorzichtig terug met een bokkenpootje of een wattenstaafje. Daarna komt het lakken, zorg er ten allereerste voor dat de nagels schoon zijn van oude nagellak dus reinig deze met een nagellak remover. Vervolgens is het verstandig om een tenenspreider of wc - /keuken papier tussen je tenen te doen zodat deze tijdens het lakken niet tegen elkaar aan komen. Het lakken zelf is niet altijd even gemakkelijk zorg ervoor dat je, je voet tegen iets aanzet en je vervolgens voorover gebogen er makkelijk bij komt. Tijdens het lakken moet je er voor zorgen dat je de lakhand kan rusten op je voet of andere teennagels daarmee heb je meer stabiliteit tijdens het lakken. Het lakken zelf werkt precies het zelfde als bij de vingernagels alleen zijn de nagels niet in de zelfde verhouding. Begin daarom altijd in het midden met het zetten van de eerste streep en werk daarna door naar buiten.

En wanneer je nagels er net zo mooi en verzorgd uit zien als de voeten zelf ben je helemaal klaar om met je summerfeet naar buiten te gaan!

Xx. Renee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten